PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

torsdag 1 juli 2010

Tillfartsegling till Bohus Racet

Det blev en fin dag på sjön med växlande vindar. Vi lämnade Öckerö hamn vid 8.15 och kryssade ut förbi sillesund. Lite öppen vind in för Marstrands fjorden. Vi hissade spinnaker vid inloppet till Hakefjorden i 120 TWA och ca 7-8 m/s. Efter lite strul med strumpan som för dagen flyttats till spinnakern så stog den fint.

Dock glömde vi att vi satt in lasange i ungnen så den blev värmd i 1 timme men den smakade bra ändå.

Förbi Stenungsund så kom vi ifatt en X332 "Lets Rock" som vi fick kämpa hårt för att passera, vi började fundera på om vi gick dåligt och vad vi skulle göra men det visade sig att vi jagade i fatt en First 35 och Blur så vi hade nog bra fart ändå.

Efter detta kändes det skönt att lägga till med solbränna och värkande muskler (de få som finns) i Uddevalla hamn. Det var trångt så vi fick lägga oss på en betong kaj. Utanför oss har vi Firsten och Blur samt Vår hamnkapten Mikael Pettersson med Per-Arne Walebacke som medseglare.

Lite bilder från dagen (det blev inte så många).
3 kommentarer:

 1. Titta vad duktig jag är som är den första som kommenterar! Haha! Eclipse var jättebra ch jag har pratat med P-A det gick bra. Olle och jag ska segla feva imorgon efter hennes jobb. Om det inte blåser för lite då tar vi motorbåten en sväng.

  Björn får inte lov att ha hatt på sig! Det är ju läskigt! Smörj in er ordentligt på näsan istället. Eller använd en keps... Hatt är bara läskiga gubbar som har! *Jag ryser av läskighet*

  SvaraRadera
 2. Embla, du skall få låna min Jacaro ngn gång, bättre sol o värmeskydd finns inte att hitta i någon "gubbkeps". /Björn

  SvaraRadera
 3. Ser ut som om ni har det gott. Kör på och lycka till
  Hanne

  SvaraRadera