PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

tisdag 30 augusti 2011

Tisdagsegling XSS 30 augusti

Tisdagsegling i kväll hos XSS som vanligt.
Fin vind och sol, kan det bli bättre. Vi valde att segla utan spinnaker i kväll för vi trodde banan skulle bli helt utan spinnakerbog.. Big misstake.. Yngve och Ulf hade sonika vänt på den banan som vi räknat med så att den fina kryssen vi trodde skulle bli blev en läns.
Vi lyckades bra ändå. Tog starten (gick över linjen 2 s efter skottet) före 11.an KhayLah och höll dem bakom oss sen hela racet. Bidevind från start till röda pricken utan för öckerö hamn.
Rundning i strömmen (ca 1 knop sydgående) och sen slör/läns mellan Grötö-Hönö ner till Rödskärsbådan. Gipp och halvind till Röd boj ost om risö. Hör började vi komma i kapp båtarna framför. Sen halvvinds race till målet utan för Hedens hamn. Vi tog alla utom Wasa 360, Jonas Caspersson, som också var den enda som seglade spinnaker idag.
2:a idag och 1:a i serien med 10 p totalt. 2:a Oursy, First 31,7 med 17p. De kan som bäst få 13p och vi som sämst 13p när serien är slut om mina beräkningar stämmer. Dock har vi 3 1:a platser och Oursy kan få som bäst 2. Så vi bör vara klara.
Göran i 11:an kan få som bäst 14 p och Barbara, 16 p, Tommy kan komma ner till 19p. Så det blir spännande sista tävling nästa tisdag.

Fika och trevligt som vanligt i klubbhuset efter seglingarna där alla båtar gick i mål innom 4 minuter.


Go dag på sjön!!
Anton och Anders i full fokus.


Anton Dahl med 11:an i bakgrunden.Annika och J-O.Anders Ryberg, J-O och Annika.
Anders i full fokus på storen.Magnus körde taktik mycket bra.Fötter på kanten?Göran, Mia och P-A i 11:an, Khaylah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar