PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

tisdag 17 augusti 2010

XSS kappsegling 17/8

(Fick just veta att vi kom 2:a pga 3 st tjuvstarter, Nikki, Oursy och AquaWith)
Red. 2010 18/8 kl 11.00.


Inga bilder från tävlingen i dag (jag var så frustrerad att jag glömde) så det får bli några när vi var på väg in till hamnen.

Start tid för oss 19.18 någonting... Men vi missade detta och i komunikationen mellan Jeanette som är taktiker ombord och mig så blev det 19.21.18. Vem som hade fel får vi aldrig reda på men faktum är att vi var 2,5-3 minuter sena till start.

Vad gör man då: full fart. Vi jagade Nikki som startade före oss! Vi kunde se båtarna runda Risbådan innan vi var över startlinjen och drog i väg i halvvind/slör. Vi höll ganska jämn fart med Luffen till pricken, var ca 100 meter bakom.
Snabbt slag efter rundning då vi räknade med att strömmen skulle vara mer gynsam där, dessutom kom en lastbåt i vägen. Vi fick dock bra fart på båten och gick i fatt Luffen.
Ett klantigt slag och en översegling gjorde att vi tappade så vi var ca 25-30 meter efter i Rundningen av ostpricken.

En bra fart i båten mot Grötö där vi försökte snika så nära vi vågade (Luffen gick ännu närmare Grötö (innanför prickarna)). Vi började komma ifatt Comforten och CB:n.

Efter att ha haft bra fart på båten förbi hela Grötö mot pricken utanför Öckerö hamn så rundade vi och gippade snabbt för att ta Comforten vilket gick smidigt, sen började CB:n och R4:an (Jenny) luffa varandra så vi smet förbi i lä. Vi han inte ifatt Dominanten och Luffen men var ca 15 sekunder efter i mål.

Sammanfattningsvis gick detta åt helsike pga mig och Jeanette som missförstod varandra och inte hade full koll på tiden i starten. Vi hade inte vunnit men åtminstonde varit några platser bättre.

Kul att det var många båtar med trots vind på 8-12 m/s och risk för regn.

Vi kommer tillbaka med rätt starttid nästa vecka. Vi hade en kul segling iallafall.

Nu blir det Tjörn Runt på Lördag. Tillfartseglingen från Björlanda fick vi stryka då det visade sig att de "fuskar" och genar under instöbron=stänga ute alla större båtar. Så det får bli träning upp till Stenungsund istället.

Vi som seglade var :

JanO: Rorsman
Jeanette Rudolfsson: taktik/ NAV
Carina Arvidsson: Stor
Eyvind Lycke: Trim
Annika Bergström: Trim
Embla Nilsson: keyboard
Anders Ryberg: Mast
Malin Bengtsson: Fördäck
Niklas Krantz: Floater

Niklas och Carina
Jeanette


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar