PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

tisdag 4 september 2012

Tisdagssegling XSS 4 september

 
Sista tisdagsseglingen 2012 hos XSS.
 
Vind från väst på kulingstyrkor med byar på 18 m/s gjorde seglingen tuff. (ändå kom 8 båtar till start) Förutsättningarna var, inför sista racet, vi på 3:e plats med en liten chans på 2:a platsen men då måste vi vinna och Safiren komma bäst 7:a. Vi kunde också tappa tredjeplatsen till Carl i sin First 35 eller Ted i sin X-99 (fast det hade vi missat). Mikael Pettersson, Per-Arne och Håkan var redan klara vinnare i årets serie med Grimbo-Turbo.
 
Det var omvänd SRS start så vi startade sist i halvvind 19.12.13. Full fart efter alla övriga och börja jaga. Vid rundning av röda pricken utanför Öckerö hamn skulle vi gippa men byar på 16-17 m/s gjorde att vi valde att gå runt i ett slag istället, det vi förlorade i tid vann vi på att slippa riskera en broach.
Sen var det jakt på First 35 och X-99. Vi kom nästan ifatt till rundningen av Rödskärsbådan, där broachade Firsten duktigt.
Kryss och här gick vi vägen in mot Grötö för att sen slå ut medan Carl i Firsten gick ut i Danafjorden och tappade mycket på det. vid rundningen var vi långt före. Vi tog alla båtarna utom Safiren, Grimbon och Wasan på den kortakryssen i byar på 18 m/s och medelvind över 13. Vi gick både fort och högt med G3 och revad stor (som vi spillde).
 
Halvvind mot mål och här tog vi Tommy i Wasan och kom i mål som 3:a.
 
Vi hade denna segling förstärkning av Göran och Mia Malmcrona som normalt seglar sin 11:a.  ombord i kvällens segling:
Ombort var:
Jan-Olof Nilsson
Embla Nilsson
Alexander Falkendal 
Jörgen Lilja
Göran Malmcrona
Mia Malmcrona
 
Årets serie gick över förväntan. Vi vann ju serien förra året men då vi la ner teamet och har kört med lite olika folk och mindre seriöst och dessutom med många nya duktiga båtar med så är vi jättenöjda med vår 3:e plats.
 
Grattis till Mikael Pettersson i Grimbo Turbo till 1:a platsen och lika mycket grattis till Joakim i sin Safir som tog 2:a platsen och avslutade med 2 spikar.
 
 
Hård fight runt märket mellan Carl (First 35) och Ted (X-99)
 
 
 

 
 
 
 
 

 Vinnaren i XSS Klubbmästerskap 2012, Mikael Pettersson i Grimbo Turbo, Notorius.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar