PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

tisdag 31 maj 2011

Tisdagssegling 31 maj, XSS

Så äntligen var det dags för första Tisdagsseglingen hos XSS.

4-båtar kom till start, vi får verkligen hoppas på mer frammöver. Tyvärr så fick Wasa 360 Elidante något problem med storseglet så de startade inte.

Kvar var vi, Ojanadå (Grimbo 82) och Oursy (First 31.7). Så det var bara segling mot klockan.

Vi var lite tidiga i starten och fick stanna upp och falla tillbaka i slörstarten men vi klarade tjuvstarten. Vi var lite osäkra men bestämde oss för att det var nog inte vi som fick signalen på tjuvstart så vi kör. (det var ingen som hade tjuvstartat visade sig).

Sen var det bara att åka, vi fick ganska bra fart ner till första rundning men drog inte från så mycket som vi borde. Kryssen som är vår bästa bog gick bra men vi överseglade med 30 meter, onödigt. Sen rundning och Läns. Vi gippade oss ner och hade dragit ifrån de båda andra ordentligt. Kryss igen och denna gång perfekt sista slag och sen full fart i halvvind mot mål och fick såklart målskottet.

Sen kom vi 3:a på omräknad tid. Med det var fin segling i den byiga vinden med byar på 10 m/s och stadig 5-6 m/s. Lite regn fick vi också på oss.
Nästa vecka är det SYL start i Björkö, vi hoppas på fler deltagare då. Ev skulle Håkan Svensson komma med sin fina X-50.
Oursy vid starten.

Annika med Per-Arne i sin Ojanadå precis efter starten.
Oursy.


Niklas och Malin på railen.


Carina och jag på kryssen, jag pumpar backstaget, därav den konstiga positionen. Mikael Pettersson i motorbåten bakom.


Emma , Annika och Nina skall slå Blur på railen.


Med och seglade var: JanO, Embla, Carina, Nina, Annika, Niklas, Malin och Emma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar