PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

lördag 11 september 2010

SM i Feva, dag 1

En liten rapport hur det går för Embla och Cindy i Långedrag. Med hänsyn till att de seglat ihop 5 gånger och aldrig kappseglat ihop, Embla har inte kappseglt sen Lilla Tjörn Runt 2009 och Cindy har aldrig kappseglat så var förhoppningrana inte så stora utan målet att ha kul.

Dagen började med 4 m/s SV-vind och sol och avslutades med 10-14 m/s och regn. 35 båtar till start från Östrsund, Falun, Skånd mm.
Första start gick bra, E&C i båt 881 startade bra, låg på 18-20 plats vid första rundningen. Vid rundningen efter slörarna så fastnade genakern när den skulle ner och "trålade" efter båten. Där rök 15 placeringar. Annrs fungerade seglingen bra. (Cindy ramlad ur båten en gång men det är sånt som kan hända)

Andra seglingen, kass start (var nog sist över linjen) men en jättebra kryss och de låg på 15 plats i rundningen. Efter en kapsejsning så tappade det mycket.

Tredje seglingen och vinden ökade rejält in iramlad Cindy, bra start , krock där genakerpeket blev skadat och en kappsejsning strax före mål och de var sist i mål. (ett flertal båtar hade dock gått till land).

Sen skulle det bli 1 timmes paus som helt plötsligt blev 20 minuter, alltså ingen tid för toabesök, mat mm. Då bestämde sig E&C, frusna som de var, att stå över en segling och åka in till land.
Vinden ökade ytterligare och det började regna. När det var dags att segla igen så var det inte så frestande och dessutom var vi tvungna att reparera genakerpeket som blivit rejält böjt så det blev inga mer seglingar i dag för tjejerna.

Ny dag i morgon med 3 race till.

En stor anmärkning måste jag ge till GKSS seglare som utmärkte sig i bedrövligt uppförande. Ett antal kölbåtar seglade omkring i startfältet och störde seglingen då de väntade på sin start i "septemberseglingen". Bla en Arcona 370, JOLENE, Peter Davison, som verkligen borde skämmas när de sen gick rakt över startlinjen precis som starten gick för Fevorna, inget bra fördedömme för våra unga seglare precis. Att de dessutom kom för babord och hela gänget jollar låg på styrbord gör ju sen inte saken bättre. Fördommarna mot GKSS seglarna som aroganta snobbiga verkar tyvärr stämma på vissa ialla fall.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar