PrimeX är en X-412 med hemmahamn på Öckerö.

söndag 12 september 2010

SM Feva dag 2

Sista seglingarna. Det kördes 5 race på lördagen så resterande 4 skulle köras i dag.
Vinden var 4-6 m/s och betydligt bättre för Embla och Cindy då de båda är lätta och dessutom ovana. De låg på 32 plats av 36 efter första dagen (de seglade bara 3 av 5 race)
I första racet blev det efter tjuvstarter, svartflagg, dvs diskning vid tjuvstart. Givetvis gjorde E&C tjuvstart och blev diskade. dock märkts att det började fungera bättre ombord.

Race 7 gick riktigt bra och de gick i mål på en 18 plats, trodde vi! Det blev en runda till då det var problem i kommunikationen mellan start och målbåt. Kaos och helt horibelt på en SM tävling. Sonika ströks denna segling helt. (skandal?).

Race 8 var nu E&C så taggade att de knep en 9:e plats. Extra roligt också att få slå Emma och Amanda Skyman. Emma och Embla seglade ihop på JSM, SM, Lilla Tjörn runt mm hela 2009 och gjorde det riktigt bra. Efter Emblas flytt till Öckerö splittades de och Emma seglar med sin syster Amanda och var bla i Frankrike på VM. Detta var Emblas första kappsegling på över ett år. Systrarna Skyman kom totalt på 12:e plats, Grattis.

Nu satt allt bra men i sista racet fick de inte fart på båten och slutade 24:a.

Totalt blev de 29:a av 36 båtar med två seglingar de inte startade och en diskning. Med förutsättningarna så var de jätte nöjda och de har haft en rolig helg.

Resultat
1:a Carl P Sylvan och oskar Engström Lerum SS
2:a Stina Langenius och Olle Langenius RÅSS/GKSS
3:a oskar Lyckegård och Lisa Eriksson BKSSTight vid rundningarna, SM mästarna 2009, Far och dotter Langenius i den rosa båten.Emma och Amanda Skyman.

På väg inför rundning.Cindy jobbar med genakern.


SkymansProblem..


På väg in i mål.

Lite byig vind ibland.


Två glada tjejer efter dagens sista race.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar